BAANBREKENDE DOCUMENTAIRE

Op donderdag 26 oktober ging de aflevering van Zembla over de zorg aan kinderen met gender dysforie en het ‘Dutch protocol’ zoals dat aan de VU ontwikkeld is en uitgevoerd wordt.

Ze interviewden mensen met verstand van de wetenschappelijke methode en experts op het gebied van gender dysforie bij kinderen in Finland en Zweden. Ook interviewden ze Hannah Barnes die het boek over de wantoestanden bij de Engelse kliniek schreef.

Ook interviewden ze twee voormalige patiënten, waarvan er een hier uitgebreider zijn verhaal doet, en natuurlijk de artsen van de VU zelf.

Eigenlijk schreven we daar o.a. hier en hier ookal over.

De documentaire vind je hier:

http://bnnvara.nl/zembla/videos/600185

Het is geweldig dat de journalisten van Zembla deze documentaire hebben durven maken, een schande dat drie van de vier methodologen niet in beeld durfden om te vertellen hoe zeer de wetenschap achter de Nederlandse transgenderzorg rammelt. Een van hen had van zijn universiteit te horen gekregen dat meewerken aan deze reportage slecht zou kunnen uitpakken voor zijn carrière.

Voor de uitzending klaagde het transgendernetwerk al steen en been, omdat er tegenstanders van deze genderbehandelingen bij jongeren aan het woord gelaten werden. Hier kun je hun ‘brandbrief’ lezen, maar veel meer dan moddergooien naar de experts en een valse voorstelling van zaken staat er niet in.