Homo & trans

Hieronder verzamelen wij artikelen en video’s over homoseksualiteit en transgender zijn. De overeenkomsten en verschillen. De meeste artikelen en video’s zijn in het Engels, want er is weinig Nederlands materiaal voorhanden.

Sterotypen, homoseksualiteit en trans
Een artikel over seksestereotypen, homoseksualiteit en transgenderkinderen: https://lilymaynard.com/how-lgbtqia-teaching-in-schools-erases-lesbian-gay-kids/.
In dit uitgebreide, met veel links onderbouwde artikel beschrijft Lily Maynard de definities van vrouw en man en van homoseksualiteit en bisexualiteit als biologische gegevens. Ze beschrijft hoe homoseksualiteit in veel landen nog een misdaad is en hoe het in bv de UK dit ook zo was en hoe er met succes is gestreden voor homorechten. Ze beschrijft hoe later de ’transrechten’ toegevoegd zijn aan deze strijd, hoewel deze rechten totaal niet overeenkomen met homorechten en er zelfs loodrecht op staan omdat de genderideologie omdat het het biologische aspect van seksuele aantrekkingskracht ontkent. Ze geeft voorbeelden hoe lesprogramma’s op scholen jonge ietwat masculiene lesbiennes en feminiene homejongens de transhoek in duwen.

Trans is not the new gay
ArtyMorty vergelijkt transrechten met homorechten en legt uit welke verschillen hij ziet. Een belangrijk verschil vindt hij hoe de homorechten over mensen zelf gaan rolex horloges replica, over wat ze zelf willen doen met elkaar en in transrechten er een grote nadruk ligt op het recht om door andere mensen gezien te worden zoals ze zichzelf zien en welke verschillen er zijn tussen transpersonen en de relatie met homoseksualiteit.

In deze video legt ArtyMorty uit waarom hij vindt dat trans iets heel anders is dan homo.