Twijfel je of je wel een jongen of een meisje bent? Of twijfelt je kind daar aan?

Denk jij wel eens dat het niet klopt dat je een meisje of een jongen bent? Of twijfelt jouw kind aan zijn of haar genderidentiteit? Deze website is bedoeld voor mensen die vragen hebben over het transgender zijn en over kinderen met genderdysforie.

Op deze website willen we je informatie geven en steun bieden.

Er is genoeg te vinden op het internet, maar niet alles is in het Nederlands. Wij zullen dus ook verwijzen naar teksten in het Engels.

Je kunt ook jouw vraag aan ons stellen, dan gaan wij op zoek naar een antwoord voor je.

Voor ouders
We hebben ook een afdeling voor ouders van kinderen die twijfelen over hun gender-identiteit. Voor ouders komt het soms als een verrassing. Voor ouders is het erg belangrijk om goed geïnformeerd hun kinderen te kunnen begeleiden als zij in een identiteitscrisis komen.

‘Transgender’ is een tegenwoordig vaak gehoord woord en ook een veel besproken onderwerp. Van genderneutrale wc’s en kinderkleding, tot aan genderneutrale voornaamwoorden. Meer dan ooit speelt het onderwerp zich in de kijker en spreekt het tot de verbeelding. Zo kan transgender slaan op een individu met Gender Dysforie, de beweging, de ideologie en meer. Wat is nou wat, en wat bedoelt men? Gendervragen heeft daarom ook als missie om helderheid te bieden voor geïnteresseerden, ouders en mensen die zichzelf proberen te vinden.

De site is een initiatief van de stichting Voorzij.

Voor contact mail ons.