Nieuwe Nederlandstalige website over genderdysforie

Onze Belgische buren hebben een nieuwe website over genderdysforie opgezet, waar Nederlands=ers uiteraard mogen Nederlanders daar ook kijken.

Hun uitgangspunt is dat niemand is geboren in het verkeerde lichaam. En dat het er om draait dat je jezelf aanvaardt. Genderdysforie is een ‘Scream for regognition’, zoals hun site is genoemd. Het toedienen van hormonen versterkt enkel het probleeem, zo vertellen zij in één van hun artikelen:

Wanneer nu verkeerde geslachtshormonen worden toegediend aan deze personen met mentale dissociatie, worden neurale netwerken verder verstoord door deze chemische interventie. Zoals de studie van Clemens aantoont, vertoonden met hormonen behandelde mannen een verminderde connectiviteit tussen de linker frontoparietale cortex en de linker dorsolaterale prefrontale cortex. Met andere woorden, de hormooninterventies verminderden op onbedoelde wijze de communicatiewegen in de hersenen. Men zou kunnen zeggen dat dit het effect heeft van het verder verdiepen van de stoornis in de lichaamsbeleving, in plaats van te werken aan het oplossen ervan. Dit is geen wenselijk effect!

De site is hier te vinden.